Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 250 g laxfilé utan skinn
  • 1/2 msk sesamfrö
  • 1 dl matvete
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 150 g fetaost
  • 1 dl yoghurt eller crème fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 gurka
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 påse blandsallad (à 65 g)
  • 8 små tortillabröd

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Blanda olja, salt, peppar och citronskal. Gid in laxen med kryddblandningen.
  • Lägg laxen i en smord ugnsform. Strö över sesamfrön. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen och blanda ner tomatpurén.
  • Fetaostkräm: Smula fetaosten i en skål och blanda med yoghurt och dill. Krydda med salt och peppar.
  • Picklad gurka: Skiva gurkan och blanda med vinäger och honung.
  • Till servering: Skölj salladsbladen. Fyll bröden med sallad, matvete, lax, fetaostkrämen och gurka.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar