Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 msk olivolja
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 250 g laxfilé utan skinn
- 1/2 msk sesamfrö
- 1 dl matvete
- 1/2 msk tomatpuré
- 150 g fetaost
- 1 dl yoghurt eller crème fraiche
- 1 msk hackad dill
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 gurka
- 2 msk vinäger
- 1 msk honung
- 1/2 påse blandsallad (à 65 g)
- 8 små tortillabröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda olja, salt, peppar och citronskal. Gid in laxen med kryddblandningen.
- Lägg laxen i en smord ugnsform. Strö över sesamfrön. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen och blanda ner tomatpurén.
- Fetaostkräm: Smula fetaosten i en skål och blanda med yoghurt och dill. Krydda med salt och peppar.
- Picklad gurka: Skiva gurkan och blanda med vinäger och honung.
- Till servering: Skölj salladsbladen. Fyll bröden med sallad, matvete, lax, fetaostkrämen och gurka.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration