Laxwok teriyaki

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar djupfryst laxfilè (à 140 g)
  • 1 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 3 dl basmatiris
  • 1 knippa koriander eller persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 dl teriyakisås (marinad)

Gör så här:

  • Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning.
  • Skär laxen i kuber, ca 2×2 cm. Woka laxkuberna i olja några minuter under försiktig omrörning. Krydda med salt och kajennpeppar.
  • Ta upp laxkuberna på ett fat så länge. Woka grönsakerna i fettet från laxen ca 5 minuter. Häll över teriyakimarinaden och låt puttra några minuter.
  • Vänd ner laxbitarna och strö över rikligt med korianderblad. Servera laxwoken med basmatiris och gurka.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar