Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar djupfryst laxfilè (à 140 g)
- 1 msk olja
- 5 dl vatten
- 3 dl basmatiris
- 1 knippa koriander eller persilja
- 1 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
- 1 dl teriyakisås (marinad)
Gör så här:
- Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning.
- Skär laxen i kuber, ca 2×2 cm. Woka laxkuberna i olja några minuter under försiktig omrörning. Krydda med salt och kajennpeppar.
- Ta upp laxkuberna på ett fat så länge. Woka grönsakerna i fettet från laxen ca 5 minuter. Häll över teriyakimarinaden och låt puttra några minuter.
- Vänd ner laxbitarna och strö över rikligt med korianderblad. Servera laxwoken med basmatiris och gurka.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration