Laxtacos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 msk taco kryddmix
  • 2 tsk olja
  • 2 avokador
  • 2 tomater
  • 1/2 lime
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 isbergssallad
  • 1/2 gurka
  • 8 tortillabröd
  • 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Skär laxen i ca 1 1/2 cm stora bitar. Vänd försiktigt runt fisken i kryddmixen, se till att alla bitar blir täckta.
  • Salsa tricolore: Dela, kärna ur och gröp ut avokadorna. Skär avokadoköttet och tomaterna i små tärningar och blanda med pressad lime i en skål. Tillsätt avrunnen majs. Smaka av med salt och peppar.
  • Till servering: Skala och hacka löken och skär salladen i strimlor. Skär gurkan i tärningar.
  • Stek fisken i oljan i en stekpanna ca 3 minuter.
  • Servera den kryddstekta laxen med salsa och övriga tillbehör.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar