Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g laxfilé
- 2 msk taco kryddmix
- 2 tsk olja
- 2 avokador
- 2 tomater
- 1/2 lime
- 1 burk majskorn (à 340 g)
- salt
- peppar
- 1 rödlök
- 1/2 isbergssallad
- 1/2 gurka
- 8 tortillabröd
- 1 1/2 dl gräddfil
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Skär laxen i ca 1 1/2 cm stora bitar. Vänd försiktigt runt fisken i kryddmixen, se till att alla bitar blir täckta.
- Salsa tricolore: Dela, kärna ur och gröp ut avokadorna. Skär avokadoköttet och tomaterna i små tärningar och blanda med pressad lime i en skål. Tillsätt avrunnen majs. Smaka av med salt och peppar.
- Till servering: Skala och hacka löken och skär salladen i strimlor. Skär gurkan i tärningar.
- Stek fisken i oljan i en stekpanna ca 3 minuter.
- Servera den kryddstekta laxen med salsa och övriga tillbehör.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration