Laxtaco med majs och tomatsallad

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 msk taco kryddmix
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 3 tomater
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk olja
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • salt och svartpeppar
  • 8 tacobåtar stand´n stuff
  • gräddfil
  • gärna avokado i klyftor utan skal

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150˚C.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda den runtom med kryddmixen.
  • Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54˚C.
  • Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i fina tärningar. Blanda majs och tomater med sweet chili, olja och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
  • Bryt laxen i bitar och lägg dem i tacobåtarna.
  • Till servering: Toppa med majs- och tomatsallad, gräddfil och gärna avokadoklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar