Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 500 g laxfilé utan skinn
- 1 msk taco kryddmix
- 1 burk majskorn (à 340 g)
- 3 tomater
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk olja
- 1/2 msk färskpressad limejuice
- salt och svartpeppar
- 8 tacobåtar stand´n stuff
- gräddfil
- gärna avokado i klyftor utan skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150˚C.
- Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda den runtom med kryddmixen.
- Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54˚C.
- Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i fina tärningar. Blanda majs och tomater med sweet chili, olja och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
- Bryt laxen i bitar och lägg dem i tacobåtarna.
- Till servering: Toppa med majs- och tomatsallad, gräddfil och gärna avokadoklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration