Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 600 g laxfilé
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk sambal oelek
- 400 g körsbärstomater
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 4 port ris, gärna basmatiris
- 1/2 kruka gräslök
- salt och peppar
Gör så här:
- Skär laxen i kuber (3 x 3 cm) och krydda dem med salt och peppar.
- Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
- Fräs lök och paprika i olivoljan tillsammans med tomatpuré och sambal oelek.
- Rör ner tomaterna med spad och grädden i grönsaksfräset. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär gräslöken fint.
- Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg laxbitarna i såsen. Sänk värmen, sätt på lock och värm försiktigt i ca 5 minuter.
- Blanda i gräslöken och servera laxstroganoffen tillsammans med riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration