Laxstroganoff

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 600 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1/2 kruka gräslök
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Skär laxen i kuber (3 x 3 cm) och krydda dem med salt och peppar.
  • Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  • Fräs lök och paprika i olivoljan tillsammans med tomatpuré och sambal oelek.
  • Rör ner tomaterna med spad och grädden i grönsaksfräset. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär gräslöken fint.
  • Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg laxbitarna i såsen. Sänk värmen, sätt på lock och värm försiktigt i ca 5 minuter.
  • Blanda i gräslöken och servera laxstroganoffen tillsammans med riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar