Laxsallad med currydressing

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 bit skinn- och benfri laxfilé (1 bit motsvarar ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 200 g späda morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 färsk lök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 l sallad
  • 1 msk olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 – 2 tsk curry

Gör så här:

  • Sätt ugnen på grill, 250°C.
  • Skär laxen i tunna skivor/bitar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med salt och peppar. Bre på mango chutney.
  • Skrapa morötterna. Koka morötter och sockerärter i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla i vatten.
  • Skiva champinjoner och lök. Dela körsbärstomaterna och salladen. Smaksätt lättcrème fraiche med curry. Blanda alla gönsakerna med oljan.
  • Stek laxen i övre delen av ugnen i 1-2 minuter. Servera laxen på salladen med dressingen till. Garnera ev med lite gräslök.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar