Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 bit skinn- och benfri laxfilé (1 bit motsvarar ca 400 g)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk mango chutney
- 200 g späda morötter
- 150 g sockerärtor
- 150 g färska champinjoner
- 1 färsk lök
- 150 g körsbärstomater
- 1 l sallad
- 1 msk olja
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 – 2 tsk curry
Gör så här:
- Sätt ugnen på grill, 250°C.
- Skär laxen i tunna skivor/bitar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med salt och peppar. Bre på mango chutney.
- Skrapa morötterna. Koka morötter och sockerärter i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla i vatten.
- Skiva champinjoner och lök. Dela körsbärstomaterna och salladen. Smaksätt lättcrème fraiche med curry. Blanda alla gönsakerna med oljan.
- Stek laxen i övre delen av ugnen i 1-2 minuter. Servera laxen på salladen med dressingen till. Garnera ev med lite gräslök.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration