Tillagningstid: Över 60 min
6 portioner
Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 2 äpplen (2 st motsvarar ca 250 g)
- 2 msk pinjenötter
- 1/2 dl vatten
- 1/2 dl konc äppeljuice
- 1/2 msk hackad färsk körvel
- 200 g gravad lax i skivor
- salt och peppar
- rostat bröd till servering
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
- Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Rosta pinjenötterna ljusbruna i torr panna.
- Koka upp vattnet och äppeljuicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juiceblandningen.
- Lägg i äppeltärningarna, pinjenötterna och körveln. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen tills blandningen börjar stelna.
- Lägg ut laxskivorna omlott på en bit plastfolie. Stryk ut fyllningen över laxen. Rulla ihop och packa in ruladen i plastfolie och därefter aluminiumfolie.
- Låt ruladen ligga i kylen över natten. Skär sedan i skivor och servera med tunt rostat bröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration