Laxrulad med pinjenötter och äpplen

Tillagningstid: Över 60 min

6 portioner

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2 äpplen (2 st motsvarar ca 250 g)
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl konc äppeljuice
  • 1/2 msk hackad färsk körvel
  • 200 g gravad lax i skivor
  • salt och peppar
  • rostat bröd till servering

Gör så här:

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
  • Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Rosta pinjenötterna ljusbruna i torr panna.
  • Koka upp vattnet och äppeljuicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juiceblandningen.
  • Lägg i äppeltärningarna, pinjenötterna och körveln. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen tills blandningen börjar stelna.
  • Lägg ut laxskivorna omlott på en bit plastfolie. Stryk ut fyllningen över laxen. Rulla ihop och packa in ruladen i plastfolie och därefter aluminiumfolie.
  • Låt ruladen ligga i kylen över natten. Skär sedan i skivor och servera med tunt rostat bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar