Tillagningstid: Över 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g fryst laxfilé
- 150 g färskost
- 1 1/2 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- vitpeppar från kvarn
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 6 dl vatten
- 1/2 stång citrongräs
- 1 dl fint strimlad purjolök (1 dl motsvarar ca 10 cm bit)
- 1 palsternacka
- 1 paket fryst broccoli (à ca 250 g)
- 2 tsk curry
- saften från 1 lime
- 2 msk olivolja
- havssalt
Gör så här:
- Tina fisken, skär den i bitar och lägg i en matberedare.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt ihop till en färs, det är viktigt att inte mixa för länge. Smaka av färsen med salt och peppar, forma till små queneller/järpar och ställ i kylen. Strimla citrongräset fint.
- Skala och skär palsternackan i 1/2 cm tjocka skivor.
- Fräs purjolök, palsternacka, curry och citrongräs i olivolja i ca 2-3 minuter. Häll på kokosmjölken och vatten och låt såsen koka ihop ett par minuter.
- Lägg ner fiskqueneller och broccolibuketter och låt puttra i ytterligare 4-5 minuter tills fisken känns färdig. Smaka av med salt och pressad lime.
- Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration