Laxqueneller i currygryta

Tillagningstid: Över 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g fryst laxfilé
  • 150 g färskost
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 6 dl vatten
  • 1/2 stång citrongräs
  • 1 dl fint strimlad purjolök (1 dl motsvarar ca 10 cm bit)
  • 1 palsternacka
  • 1 paket fryst broccoli (à ca 250 g)
  • 2 tsk curry
  • saften från 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • havssalt

Gör så här:

  • Tina fisken, skär den i bitar och lägg i en matberedare.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt ihop till en färs, det är viktigt att inte mixa för länge. Smaka av färsen med salt och peppar, forma till små queneller/järpar och ställ i kylen. Strimla citrongräset fint.
  • Skala och skär palsternackan i 1/2 cm tjocka skivor.
  • Fräs purjolök, palsternacka, curry och citrongräs i olivolja i ca 2-3 minuter. Häll på kokosmjölken och vatten och låt såsen koka ihop ett par minuter.
  • Lägg ner fiskqueneller och broccolibuketter och låt puttra i ytterligare 4-5 minuter tills fisken känns färdig. Smaka av med salt och pressad lime.
  • Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar