Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 2 gula lökar (kan uteslutas)
- 8 – 10 kokta potatisar (gärna färskpotatis, 10 vanliga potatisar motsvarar ca 500 g)
- 400 g laxfilè
- 300 g färsk grön sparris
- 2 – 2 1/2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- rivet skal och saft av 1/2 citron
- 50 g röd caviar (gärna tångkaviar)
- 2 msk hackad dill eller gräslök
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar.
- Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen. Skär den fina delen av sparrisen i centimetertjocka bitar. Koka i ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt dem sedan rinna av.
- Fräs lök och potatis lätt i lite olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Rör ner sparrisen.
- Fräs laxen separat i en teflonpanna ca 2 minuter och blanda ner i pytten. Smaksätt med salt och peppar. Skölj citronen, riv ner skalet och pressa i saften.
- Garnera pytten med en klick tångcaviar och hackad dill eller gräslök.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration