Laxpytt med caviar

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar (kan uteslutas)
  • 8 – 10 kokta potatisar (gärna färskpotatis, 10 vanliga potatisar motsvarar ca 500 g)
  • 400 g laxfilè
  • 300 g färsk grön sparris
  • 2 – 2 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 50 g röd caviar (gärna tångkaviar)
  • 2 msk hackad dill eller gräslök

Gör så här:

  • Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar.
  • Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen. Skär den fina delen av sparrisen i centimetertjocka bitar. Koka i ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt dem sedan rinna av.
  • Fräs lök och potatis lätt i lite olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Rör ner sparrisen.
  • Fräs laxen separat i en teflonpanna ca 2 minuter och blanda ner i pytten. Smaksätt med salt och peppar. Skölj citronen, riv ner skalet och pressa i saften.
  • Garnera pytten med en klick tångcaviar och hackad dill eller gräslök.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar