Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 200 g gravad lax
- 500 g kokta potatisar
- 1 gul lök
- 1 msk smör (till stekning)
- 5 ägg
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 1/2 dl hackad dill + några dillvippor till servering
- 2 msk smält smör
Gör så här:
- Skär laxen i små bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken.
- Fräs löken i smör i en mindre stekpanna. Lägg i potatis, lax och dill.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i pannan och låt den stelna. Rör lite så att smeten rinner ner.
- Vänd omeletten med hjälp av ett lock när äggstanningen stannat. Låt den steka någon minut.
- Strö dill över och skär omeletten i bitar. Servera varm med smält smör och citronklyftor. Omeletten är lika god kall tillsammans med en kall gräddfilssås smaksatt med färskpressad citronjuice.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration