Laxpudding i panna

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 200 g gravad lax
  • 500 g kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 5 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl hackad dill + några dillvippor till servering
  • 2 msk smält smör

Gör så här:

  • Skär laxen i små bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken.
  • Fräs löken i smör i en mindre stekpanna. Lägg i potatis, lax och dill.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i pannan och låt den stelna. Rör lite så att smeten rinner ner.
  • Vänd omeletten med hjälp av ett lock när äggstanningen stannat. Låt den steka någon minut.
  • Strö dill över och skär omeletten i bitar. Servera varm med smält smör och citronklyftor. Omeletten är lika god kall tillsammans med en kall gräddfilssås smaksatt med färskpressad citronjuice.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar