Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 2 st schalottenlökar
- 1 ask cocktailtomater (à 250 g)
- 4 st frysta, tinade laxfiléer
- salt
- svartpeppar
- 1 paket spaghetti (à 340 g)
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 dl fryst, hackad basilika
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 5 – 6 dl vatten
- 2 dl frysta, tinade ärtor (gärna Ebba ärter)
- 50 g parmesan
Gör så här:
- Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor. Dela tomaterna.
- Skär laxen i grova tärningar och lägg på en tallrik, salta och peppra.
- Lägg spaghetti, tomater, schalottenlök, tomatpuré, basilika, olivolja och salt i en bred låg kastrull.
- Häll på vattnet och koka upp, koka alltsammans under omrörning. Vrid runt i pastan ofta med tång eller en gaffel tills pastan är al dente och vätskan nästan avdunstat, ca 8-9 minuter. Såsen som bildas blir simmig och krämig.
- Vänd ner de upptinade laxbitarna och tinade ärter precis innan servering och låt laxen bli klar i den varma pastan, smaksätt med svartpeppar och salt.
- Fördela i djupa tallrikar och avsluta med riven parmesan över pastan.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration