Laxpasta ”One pot Wonder ”

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 ask cocktailtomater (à 250 g)
  • 4 st frysta, tinade laxfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 paket spaghetti (à 340 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl fryst, hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 – 6 dl vatten
  • 2 dl frysta, tinade ärtor (gärna Ebba ärter)
  • 50 g parmesan

Gör så här:

  • Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor. Dela tomaterna.
  • Skär laxen i grova tärningar och lägg på en tallrik, salta och peppra.
  • Lägg spaghetti, tomater, schalottenlök, tomatpuré, basilika, olivolja och salt i en bred låg kastrull.
  • Häll på vattnet och koka upp, koka alltsammans under omrörning. Vrid runt i pastan ofta med tång eller en gaffel tills pastan är al dente och vätskan nästan avdunstat, ca  8-9 minuter. Såsen som bildas blir simmig och krämig.
  • Vänd ner de upptinade laxbitarna och tinade ärter precis innan servering och låt laxen bli klar i den varma pastan, smaksätt med svartpeppar och salt.
  • Fördela i djupa tallrikar och avsluta med riven parmesan över pastan.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar