Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna linguine eller spaghetti)
- 150 g sockerärtor
- 1/2 purjolök (à ca 300 g)
- 1 tsk olja
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 1 citron
- 2 msk riven färsk pepparrot
- salt
- svartpeppar
- 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 250 g romanticatomater
- 300 g kallrökt lax
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sockerärtorna koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
- Skölj, ansa och skiva purjolöken och fräs den mjuk i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör ner grädde och mjölk blandad med majsstärkelse och låt koka några minuter under omrörning.
- Skär citronen i klyftor. Skala och riv pepparroten och vänd ner i såsen. Smaka av med salt, peppar och lite juice från citronen.
- Hacka gräslöken. Skär tomaterna i halvor.
- Servera pastan och sockerärtorna med lax, purjolökssås, resten av citronklyftorna och tomaterna. Toppa med klippt gräslök.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration