Laxpasta med tomat och pepparrot

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna linguine eller spaghetti)
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 citron
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 250 g romanticatomater
  • 300 g kallrökt lax

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sockerärtorna koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  • Skölj, ansa och skiva purjolöken och fräs den mjuk i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör ner grädde och mjölk blandad med majsstärkelse och låt koka några minuter under omrörning.
  • Skär citronen i klyftor. Skala och riv pepparroten och vänd ner i såsen. Smaka av med salt, peppar och lite juice från citronen.
  • Hacka gräslöken. Skär tomaterna i halvor.
  • Servera pastan och sockerärtorna med lax, purjolökssås, resten av citronklyftorna och tomaterna. Toppa med klippt gräslök.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar