Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g broccoli
- 4 port pasta (gärna mezze maniche)
- 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
- 1 1/2 dl vatten
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 fiskbuljongtärning
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- salt
- peppar
- 1 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- 1/2 förp cosmopolitansallad
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Sätt på en kastrull med vatten som rymmer både pastan och broccolin.
- Ansa och skär broccolin i klyftor.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt broccolin koka tillsammans med pastan de sista 4 minuterna på pastans koktid.
- Koka upp grädde, vatten och majsstärkelse i en vid kastrull med smulad buljongtärning.
- Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och låt dem sjuda i grädden ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner i såsen.
- Skiva tomaterna och skär salladen i bitar.
- Servera laxsåsen med pasta, broccoli, tomater och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration