Laxpasta med broccoli och gräslök

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 förp cosmopolitansallad

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Sätt på en kastrull med vatten som rymmer både pastan och broccolin.
  • Ansa och skär broccolin i klyftor.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt broccolin koka tillsammans med pastan de sista 4 minuterna på pastans koktid.
  • Koka upp grädde, vatten och majsstärkelse i en vid kastrull med smulad buljongtärning.
  • Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och låt dem sjuda i grädden ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner i såsen.
  • Skiva tomaterna och skär salladen i bitar.
  • Servera laxsåsen med pasta, broccoli, tomater och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar