Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- 200 g små färska champinjoner
- 1/2 röd chilifrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör- och rapsolja
- 1/2 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl vitt torrt vin
- 4 dl vatten
- 1 msk konc fiskfond
- 1 dl crème fraiche
- salt
- nymalen svartpeppar
- maizenaredning
- pasta elller fullkornsris till servering
Gör så här:
- Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Borsta och ansa svampen. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och hacka vitlöken.
- Hetta upp smör- och rapsolja i en traktörspanna och häll i saffran. Tillsätt svamp, chili och lök och fräs ett par minuter under omrörning.
- Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i vin, vatten, fond och crème fraiche. Låt småkoka utan lock i 4-5 minuter.
- Lägg i laxtärningar och låt koka ytterligare 5 minuter tills de precis är genomkokta. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta eller fullkornsris. Låt var och en strö över lite Gremolata.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration