Laxpanna

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 200 g små färska champinjoner
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • maizenaredning
  • pasta elller fullkornsris till servering

Gör så här:

  • Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Borsta och ansa svampen. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och hacka vitlöken.
  • Hetta upp smör- och rapsolja i en traktörspanna och häll i saffran. Tillsätt svamp, chili och lök och fräs ett par minuter under omrörning.
  • Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i vin, vatten, fond och crème fraiche. Låt småkoka utan lock i 4-5 minuter.
  • Lägg i laxtärningar och låt koka ytterligare 5 minuter tills de precis är genomkokta. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta eller fullkornsris. Låt var och en strö över lite Gremolata.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar