Laxpanna med fänkål, curry och äpple

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
  • 4 port ris
  • 1 fänkål
  • 1 rött äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs i matfettet. Tillsätt curry, tomatpuré och buljongtärning.
  • Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt lax och mellangrädde. Låt grytan sjuda under lock tills laxen är klar, 5-10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar