Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
- 4 port ris
- 1 fänkål
- 1 rött äpple
- 1 gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk curry
- 1 msk tomatpuré
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 1/2 dl mellangrädde
- salt och peppar
Gör så här:
- Tina laxen.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs i matfettet. Tillsätt curry, tomatpuré och buljongtärning.
- Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt lax och mellangrädde. Låt grytan sjuda under lock tills laxen är klar, 5-10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration