Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 fänkål (à ca 300 g)
- 1 citron
- salt
- peppar
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
- 2 1/2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 75 g röd caviarmix
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka potatisen.
- Ansa och skiva fänkålen tunt. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.
- Hacka dillen (spara några vippor till serveringen) och blanda med fänkålen.
- Koka upp grädde, vatten och smulad fiskbuljongtärning i en gryta.
- Skär laxen i tärningar och lägg i grytan. Låt sjuda cirka 6 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Ansa och skiva salladslöken.
- Toppa fiskgrytan med caviarmixen och salladslöken och servera med fänkålsallad och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration