Laxpanna med dill- och fänkålssallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 75 g röd caviarmix

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Ansa och skiva fänkålen tunt. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.
  • Hacka dillen (spara några vippor till serveringen) och blanda med fänkålen.
  • Koka upp grädde, vatten och smulad fiskbuljongtärning i en gryta.
  • Skär laxen i tärningar och lägg i grytan. Låt sjuda cirka 6 minuter och smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skiva salladslöken.
  • Toppa fiskgrytan med caviarmixen och salladslöken och servera med fänkålsallad och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar