Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris (eller annat gryn)
- 4 portionsbitar laxfilé
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 4 msk ströbröd
- 2 msk sesamfrön
- 2 msk olja
- 1/2 gurka
- 1/2 knippe rädisor
- 1 lime
- 3 msk japansk soja
- 1/2 msk honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Ris: Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
- Laxnuggets: Dela laxen i halvor. Salta och peppra bitarna.
- Häll ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna. Bryn dem i olja i en stekpanna tills de får fin färg.
- Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Grönsaker och dipp: Skär gurkan i stavar. Dela rädisorna i halvor. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål. Blanda limesaften med soja och honung till en dipp.
- Servera laxen med ris, grönsaker och dipp.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration