Laxnuggets med sojadipp

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 msk ströbröd
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk olja
  • 1/2 gurka
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1 lime
  • 3 msk japansk soja
  • 1/2 msk honung

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Ris: Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  • Laxnuggets: Dela laxen i halvor. Salta och peppra bitarna.
  • Häll ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna. Bryn dem i olja i en stekpanna tills de får fin färg.
  • Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Grönsaker och dipp: Skär gurkan i stavar. Dela rädisorna i halvor. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål. Blanda limesaften med soja och honung till en dipp.
  • Servera laxen med ris, grönsaker och dipp.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar