Laxnuggets med marinerade grönisar

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • salt och peppar
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 msk olja
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 3 msk japansk soja
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  • Dela laxen i halvor. Salta och peppra. Häll sesamfröna på en tallrik och vänd laxen i dessa så att fröna täcker bitarna. Bryn dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg.
  • Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Marinerade grönsaker: Koka upp en kastrull med saltat vatten. Dela blomkålen i små buketter och koka dem 4-5 minuter eller tills de är mjuka. Låt blomkålen rinna av i ett durkslag.
  • Skär gurkan i tärningar. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål. Blanda limesaften med soja, honung och oljan. Vänd ner gurkan och blomkålen.
  • Servera de marinerade grönsakerna med ris och lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar