Tillagningstid: Under 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 400 g skinn- och benfri laxfilé
- 400 g fryst bladspenat
- 150 g fetaost
- 500 g cottage cheese
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater med örter (à 400 g)
- 1/2 dl vitt vin
- ca 9 lasagneplattor
- olja
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten.
- Blanda spenaten med smulad fetaost, cottage cheese och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
- Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och salt.
- Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
- Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå och vila ca 10 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration