Laxlasagne med fetaost

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 400 g fryst bladspenat
  • 150 g fetaost
  • 500 g cottage cheese
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater med örter (à 400 g)
  • 1/2 dl vitt vin
  • ca 9 lasagneplattor
  • olja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten.
  • Blanda spenaten med smulad fetaost, cottage cheese och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  • Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och salt.
  • Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
  • Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå och vila ca 10 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar