Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 rödlök
- 4 bitar laxfilé (à 140 g)
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl tomatpuré
- 1/2 msk majsstärkelse
- 2 1/2 dl vatten
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 fiskbuljongtärning
- salt och peppar
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 3 tomater
Gör så här:
- Tina laxen.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och skär rödlöken i stora tärningar. Skär laxen i tärningar.
- Fräs löken i olivoljan i en vid panna. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut.
- Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner det tillsammans med grädden och smulad buljongtärning i pannan och låt koka 4–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka dillen. Skär tomaterna i tärningar.
- Vänd ner laxen i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Vänd ner dillen.
- Servera laxgrytan med ris och tomater.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration