Laxgryta med tomat och dill

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 3 tomater

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och skär rödlöken i stora tärningar. Skär laxen i tärningar.
  • Fräs löken i olivoljan i en vid panna. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut.
  • Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner det tillsammans med grädden och smulad buljongtärning i pannan och låt koka 4–5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka dillen. Skär tomaterna i tärningar.
  • Vänd ner laxen i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Vänd ner dillen.
  • Servera laxgrytan med ris och tomater.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar