Laxgryta med rödbetor och vitkål

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 medelstora rödbetor
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 600 g lax
  • 1 citron

Gör så här:

  • Skala rödbetor, potatis och lök. Ansa och skär bort rotstocken på vitkålen. Skär grönsakerna i 1 cm tärningar.
  • Koka rödbetor och potatis sakta i grönsaksbuljongen ca 10 minuter. Lägg därefter i lök och vitkål fortsätt att koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i 2 cm tärningar, lägg tärningarna i grytan och koka upp.
  • Riv citronen fint på rivjärnet, strö över grytan.
  • Servera laxgrytan med knäckebröd och pepparrotsfärskost.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar