Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 medelstora rödbetor
- 4 medelstora potatisar
- 1 lök
- 1/4 vitkålshuvud
- 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- salt och peppar
- 600 g lax
- 1 citron
Gör så här:
- Skala rödbetor, potatis och lök. Ansa och skär bort rotstocken på vitkålen. Skär grönsakerna i 1 cm tärningar.
- Koka rödbetor och potatis sakta i grönsaksbuljongen ca 10 minuter. Lägg därefter i lök och vitkål fortsätt att koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i 2 cm tärningar, lägg tärningarna i grytan och koka upp.
- Riv citronen fint på rivjärnet, strö över grytan.
- Servera laxgrytan med knäckebröd och pepparrotsfärskost.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration