Laxgryta med purjolök, majs och citron

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
  • 3 fasta potatisar
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk pressad citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 burk majs (à ca 340 g)

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Skala och skär potatis och morötter i cm-stora bitar. Skär laxen i 2-3 cm bitar. Ansa och skiva purjolöken.
  • Fräs potatis och morötter i matfettet ca 2 minuter. Häll på buljongen och grädden och koka sakta 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta från värmen och mixa soppan slät med stavmixer.
  • Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Lägg i purjolöken, laxbitarna och majsen. Sjud ca 3 minuter eller tills laxen är klar.
  • Servera med sallad och bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar