Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
- 3 fasta potatisar
- 2 morötter
- 1 liten purjolök
- 1 msk smör eller margarin
- 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk pressad citronjuice
- salt och peppar
- 1 burk majs (à ca 340 g)
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Skala och skär potatis och morötter i cm-stora bitar. Skär laxen i 2-3 cm bitar. Ansa och skiva purjolöken.
- Fräs potatis och morötter i matfettet ca 2 minuter. Häll på buljongen och grädden och koka sakta 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta från värmen och mixa soppan slät med stavmixer.
- Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Lägg i purjolöken, laxbitarna och majsen. Sjud ca 3 minuter eller tills laxen är klar.
- Servera med sallad och bröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration