Laxgryta med kokosmjölk

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 1/2 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tom kah soup kryddmix
  • 4 port nudlar
  • 600 g laxfilé
  • 1 kruka koriander

Gör så här:

  • Skala och skiva lök och morötter och stek i oljan i en kastrull några minuter. Häll i kokosmjölk och kryddmix och koka upp. Låt det sjuda ca 5 minuter.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär bort skinnet på laxen och skär fisken i ca 3 cm stora tärningar. Lägg ner laxen i kastrullen med kokosmjölken och låt koka upp och sjuda ca 5 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddmix.
  • Servera grytan med nudlar och koriander.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar