Laxgryta med dill

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1/2 msk olja
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 gurka
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och skär morötterna i små bitar. Stek morötterna i oljan i en stor kastrull.
  • Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner kastrullen tillsammans med grädden. Smula i buljongtärningen. Låt koka upp och sjuda någon minut.
  • Skär gurkan i tärningar eller stavar. Hacka dillen (spar några vippor till servering).
  • Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och lägg ner fisken samt den hackade dillen i kastrullen. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxgrytan med ris och gurka, toppad med lite dill.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar