Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 påse morötter (à 500 g)
- 1/2 msk olja
- 2 dl mjölk
- 1 1/2 tsk majsstärkelse
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 gurka
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och skär morötterna i små bitar. Stek morötterna i oljan i en stor kastrull.
- Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner kastrullen tillsammans med grädden. Smula i buljongtärningen. Låt koka upp och sjuda någon minut.
- Skär gurkan i tärningar eller stavar. Hacka dillen (spar några vippor till servering).
- Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och lägg ner fisken samt den hackade dillen i kastrullen. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxgrytan med ris och gurka, toppad med lite dill.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration