Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis
- 150 g snackmorötter
- 1/2 rödlök
- 5 dl kyld soppa (gärna skärgårssoppa)
- 1 förp saffran (à 1/2 g)
- 300 g färsk laxfilé
- salt
- peppar
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Skär morötterna i tunna skivor, gärna på snedden. Skala och skiva löken.
- Koka upp soppan med morötter, lök och saffran i en kastrull. Låt sjuda ca 5 minuter.
- Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
- Lägg ner fisken i kastrullen och sjud under lock någon minut.
- Hacka och rör försiktigt ner dillen i grytan.
- Servera fiskgrytan med potatisen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration