Laxgryta med dill och saffran

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 150 g snackmorötter
  • 1/2 rödlök
  • 5 dl kyld soppa (gärna skärgårssoppa)
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 300 g färsk laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skär morötterna i tunna skivor, gärna på snedden. Skala och skiva löken.
  • Koka upp soppan med morötter, lök och saffran i en kastrull. Låt sjuda ca 5 minuter.
  • Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
  • Lägg ner fisken i kastrullen och sjud under lock någon minut.
  • Hacka och rör försiktigt ner dillen i grytan.
  • Servera fiskgrytan med potatisen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar