Laxgryta Irmeli

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud (à 1000 g)
  • 1 purjolök
  • fiskbuljongtärningar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm pepparkorn
  • 1/2 msk kummin
  • 1 kg lax
  • 1/2 dl hackad persilja

Gör så här:

  • Strimla vitkålshuvud. Skölj och strimla purjolök. Blanda det gröna i en gryta. Tillsätt fiskbuljong, salt, pepparkorn och kummin. Låt koka i ca 5 minuter.
  • Skär lax skinn- och benfri. Skär laxköttet i portionsbitar. Lägg ner dem i grytan och koka i ca 5 minuter.
  • Strö hackad persilja över. Servera med kokt potatis och grovt bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar