Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 msk sweet chilisås eller chilisås
- salt
- peppar
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 250 g broccoli
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda crème fraiche med sweet chili och smaka av med salt.
- Lägg laxen i en ugnssäker form och bred crème fraicheblandningen över. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen på laxen är 54°C, ca 15 minuter.
- Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skär stammen i skivor. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
- Servera laxen med ris, och broccoli.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration