Laxgratäng med broccoli

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås eller chilisås
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 250 g broccoli

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blanda crème fraiche med sweet chili och smaka av med salt.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form och bred crème fraicheblandningen över. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen på laxen är 54°C, ca 15 minuter.
  • Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skär stammen i skivor. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
  • Servera laxen med ris, och broccoli.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar