Tillagningstid: Över 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 2 msk olja
- 1 msk pressad citron
- 1/2 msk balsamvinäger
- 1 tsk honung
- 1/2 tsk rosépeppar
- 4 laxfjärilar
- 1/2 tsk salt
- 1 avokado
- 1/2 pressad citron
- 1 dl kvarg
- 1 msk dragon (hackad, färsk)
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- dill
Gör så här:
- Marinad: Blanda samman olja, citron, vinäger, honung och grovt korssad rosépeppar till en marinad.
- Pensla laxfjärilarna med marinaden och låt dem stå kallt ca 2 tim.
- Grilla eller stek laxen ca 3 min på varje sida. Salta.
- Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokadon med resten av ingredienserna till en slät kräm.
- Servera laxen med avokadokrämen, kokt potatis och sockerärter eller sparris. Garnera med en dillvippa.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration