Laxfjäril med avokadokräm

Tillagningstid: Över 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk rosépeppar
  • 4 laxfjärilar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 avokado
  • 1/2 pressad citron
  • 1 dl kvarg
  • 1 msk dragon (hackad, färsk)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • dill

Gör så här:

  • Marinad: Blanda samman olja, citron, vinäger, honung och grovt korssad rosépeppar till en marinad.
  • Pensla laxfjärilarna med marinaden och låt dem stå kallt ca 2 tim.
  • Grilla eller stek laxen ca 3 min på varje sida. Salta.
  • Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokadon med resten av ingredienserna till en slät kräm.
  • Servera laxen med avokadokrämen, kokt potatis och sockerärter eller sparris. Garnera med en dillvippa.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar