Tillagningstid: Under 30 min
1 portioner
Ingredienser
- 1 tsk citronpeppar
- rivet skal av 1/2 citron
- 1 msk grovhackad färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
- 1/2 msk olivolja + lite till stekning
- 1 fryst tinad laxfjäril (à ca 150 g)
- 1 liten tomat
- 1/3 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 1/2 mogen avokado
- 1 msk finhackad koriander
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Blanda citronpeppar, citronskal och rosmarin med olivolja. Klappa in laxen med blandningen. Låt marinera 5-10 minuter i rumstemperatur.
- Avokadohack: Finhacka tomaten. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och skär i små tärningar.
- Blanda tomathacket med chili, lök, koriander, citronjuice och olivolja. Krydda med salt. Blanda avokadon med tomatröran.
- Stek laxfjärilen på medelvärme i olja 2-3 minuter på varje sida. Servera gärna laxen med kokt ris, couscous eller klyftpotatis. Toppa med avokadohacket.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration