Laxfjäril med avokadohack

Tillagningstid: Under 30 min

1 portioner

Ingredienser

  • 1 tsk citronpeppar
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk grovhackad färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
  • 1/2 msk olivolja + lite till stekning
  • 1 fryst tinad laxfjäril (à ca 150 g)
  • 1 liten tomat
  • 1/3 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 mogen avokado
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Blanda citronpeppar, citronskal och rosmarin med olivolja. Klappa in laxen med blandningen. Låt marinera 5-10 minuter i rumstemperatur.
  • Avokadohack: Finhacka tomaten. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och skär i små tärningar.
  • Blanda tomathacket med chili, lök, koriander, citronjuice och olivolja. Krydda med salt. Blanda avokadon med tomatröran.
  • Stek laxfjärilen på medelvärme i olja 2-3 minuter på varje sida. Servera gärna laxen med kokt ris, couscous eller klyftpotatis. Toppa med avokadohacket.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar