Laxfilé med varm remouladsås

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor laxfilé (med skinnet kvar)
  • salt och peppar
  • 1 morot
  • 1 saltgurka
  • 1 msk finhackad kapris
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 dl finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk curry

Gör så här:

  • Varm remouladsås: Finhacka samtliga grönsaker. Fräs schalottenlöken och slå på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. Rör ner rumsvarmt smör och tillsätt grönsakerna. Smaksätt med curry. Servera såsen varm.
  • Grilla laxskivorna i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar