Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 skivor laxfilé (med skinnet kvar)
- salt och peppar
- 1 morot
- 1 saltgurka
- 1 msk finhackad kapris
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 msk finhackad persilja
- 1 dl finhackad schalottenlök
- 2 dl vitt vin
- 50 g smör
- 1/2 tsk curry
Gör så här:
- Varm remouladsås: Finhacka samtliga grönsaker. Fräs schalottenlöken och slå på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. Rör ner rumsvarmt smör och tillsätt grönsakerna. Smaksätt med curry. Servera såsen varm.
- Grilla laxskivorna i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration