Laxfilé med purjorisotto

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilè (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 purjolökar
  • 3 dl avorioris eller långkorningt ris
  • 1 msk olja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 krm peppar
  • bröd
  • sockerärtor

Gör så här:

  • Sätt ugen på 225°C.
  • Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat och krydda med hälften av saltet och citronpeppar.
  • Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  • Risotto: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjo och ris i oljan någon minut.
  • Koka upp buljongtärningarna och vatten. Späd riset med lite av buljongen. Rör om och späd i omgångar under kokningstiden, ca 20 minuter.
  • Smaka av med resten av saltet och peppar.
  • Till servering: Servera laxen med risotton, bröd och sockerärter.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar