Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilè (à 140 g)
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk citronpeppar
- 2 purjolökar
- 3 dl avorioris eller långkorningt ris
- 1 msk olja
- 2 hönsbuljongtärningar
- 7 1/2 dl vatten
- 1 krm peppar
- bröd
- sockerärtor
Gör så här:
- Sätt ugen på 225°C.
- Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat och krydda med hälften av saltet och citronpeppar.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Risotto: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjo och ris i oljan någon minut.
- Koka upp buljongtärningarna och vatten. Späd riset med lite av buljongen. Rör om och späd i omgångar under kokningstiden, ca 20 minuter.
- Smaka av med resten av saltet och peppar.
- Till servering: Servera laxen med risotton, bröd och sockerärter.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration