Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 450 g skinn- och benfri laxfilé
- 2 dl kokosmjölk
- 1 msk färskpressad limejuice
- 1 tsk finrivet limeskal
- 2 msk finskuren gräslök
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 4 krm pepparmix
- ris
- limeklyftor
- sockerärtor
- blandad sallad
Gör så här:
- Skär laxen i portionsbitar. Krydda med hälften av saltet och hälften av pepparmixen. Stek fiskbitarna i olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma.
- Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, resten salt och resten pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen.
- Till servering: Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärter samt en blandad sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration