Laxfilé med kokos och lime

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 450 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 4 krm pepparmix
  • ris
  • limeklyftor
  • sockerärtor
  • blandad sallad

Gör så här:

  • Skär laxen i portionsbitar. Krydda med hälften av saltet och hälften av pepparmixen. Stek fiskbitarna i olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma.
  • Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, resten salt och resten pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen.
  • Till servering: Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärter samt en blandad sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar