Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 frysta laxfiléer (à 125 g)
  • 4 port bulgur
  • 1 rödlök
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl matyoghurt till servering

Gör så här:

  • Tina laxfiléerna.
  • Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken. Strimla aprikoserna.
  • Blanda bulgur med lök, aprikoser, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Stek laxen 2-3 minuter på varje sida i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med bulgur, sallad och matyoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar