Laxfilé i tomatsås med basilika

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 400 g fryst broccoli
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 1 förp färsk basilika (à 20 g)

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka broccolin enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär bort skinnet från laxen och skär i ca 3 x 3 cm stora bitar. Stek fisken i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll i passerade tomater, ketchup och soja, låt sjuda ca 3 minuter.
  • Hacka basilikan och vänd ner i såsen.
  • Servera laxen i tomatsåsen med ris och broccoli.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar