Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
- 400 g fryst broccoli
- 600 g laxfilé
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 500 g passerade tomater
- 2 msk ketchup
- 2 msk japansk soja
- 1 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Koka broccolin enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär bort skinnet från laxen och skär i ca 3 x 3 cm stora bitar. Stek fisken i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll i passerade tomater, ketchup och soja, låt sjuda ca 3 minuter.
- Hacka basilikan och vänd ner i såsen.
- Servera laxen i tomatsåsen med ris och broccoli.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration