Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
- 250 g pak choi
- 1/2 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk curry
- 1 msk sesamfrö
- 400 ml kokosmjölk
- salt
- peppar
- 4 port äggnudlar
- 600 g laxfilé
Gör så här:
- Ansa, skölj och skiva purjolök och pak choi. Fräs grönsakerna i oljan i en stor gryta med lock.
- Pressa i vitlök och rör ner curry och sesamfrö. Fräs ytterligare någon minut.
- Häll i kokosmjölk och låt sjuda ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär bort skinnet från laxen och skär den i bitar. Lägg ner laxen i grytan och låt sjuda ca 5 minuter under lock.
- Servera grytan med nudlar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration