Laxcurry med pak choi och nudlar

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
  • 250 g pak choi
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • 1 msk sesamfrö
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
  • peppar
  • 4 port äggnudlar
  • 600 g laxfilé

Gör så här:

  • Ansa, skölj och skiva purjolök och pak choi. Fräs grönsakerna i oljan i en stor gryta med lock.
  • Pressa i vitlök och rör ner curry och sesamfrö. Fräs ytterligare någon minut.
  • Häll i kokosmjölk och låt sjuda ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär bort skinnet från laxen och skär den i bitar. Lägg ner laxen i grytan och låt sjuda ca 5 minuter under lock.
  • Servera grytan med nudlar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar