Laxburgare med salsa och rostad morot

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar (à ca 300 g)
  • 500 g morötter (gärna små)
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp laxburgare (à 220 g)
  • 250 g pak choi
  • 1 förp salsasås (gärna med mango, papaya & ananas, à 220 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  • Skär potatisen i klyftor. Skölj, ansa och dela morötterna på längden.
  • Blanda potatis, morötter och olja i en bunke och krydda med salt och peppar.
  • Häll ut på den varma plåten och rosta i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
  • Tillaga burgarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla pak choien.
  • Servera burgarna med rostad potatis och morot, pak choi och salsa.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar