Laxburgare med rostad potatis

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 huvud isbergssallad
  • 2 tomater
  • 8 laxburgare (à 90 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Tvätta och skär potatisen i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olja, salt och peppar, lägg dem på den förvärmda plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min eller tills de är gyllenbruna och mjuka.
  • Blanda gräddfilen med chilisås, och smaka av med salt och peppar.
  • Skär salladen grovt, skölj den i vatten och låt rinna av och skiva tomaterna.
  • Stek laxburgarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera med den rostade potatisen, sallad, tomat och dressingen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar