Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 2 dl gräddfil
- 1 msk chilisås
- 1/2 huvud isbergssallad
- 2 tomater
- 8 laxburgare (à 90 g)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C och sätt in en ugnsplåt.
- Tvätta och skär potatisen i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olja, salt och peppar, lägg dem på den förvärmda plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min eller tills de är gyllenbruna och mjuka.
- Blanda gräddfilen med chilisås, och smaka av med salt och peppar.
- Skär salladen grovt, skölj den i vatten och låt rinna av och skiva tomaterna.
- Stek laxburgarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera med den rostade potatisen, sallad, tomat och dressingen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration