Laxburgare med picklad lök och jalapeñodressing

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g lax
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ev 1/2 dl hackad bladpersilja eller koriander
  • 2 msk neutral olja till pensling
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 msk inlagda jalapeños
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat

Gör så här:

  • Skär lax och lök i bitar. Lägg lax, lök, ägg, salt och ev örter i en matberedare monterad med kniv. Mixa varsamt några sekunder i taget till en grov smet. Forma fyra burgare (för 4 port) och lägg dem gärna i kylen en stund.
  • Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Värm ättika, socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt dra minst 20 minuter.
  • Dressing: Hacka jalapeños fint och blanda med majonnäs och gräddfil.
  • Pensla burgarna med olja och grilla dem på medelvarm glöd 5–7 minuter. Låt dem ligga helt stilla tills de fått fin grillyta innan de vänds, annars är det lätt att de fastnar.
  • Bygg burgare mellan bröden med dressing, sallad, tomat och picklad lök.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar