Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 gurka
- 1 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 msk strösocker
- 1 msk finhackad dill
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 msk finriven pepparrot
- 2 msk finhackad rödlök
- 1 dl grovt rivet äpple
- 1 tsk salt
- 4 färdiga laxburgare
- olja till stekning
- salt och peppar
- pitabröd
Gör så här:
- Dillgurka: Skär gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel längs med. Blanda med vitvinsvinäger, strösocker och dill. Ställ åt sidan.
- Dressing: Rör ihop crème fraiche, majonnäs, pepparrot, rödlök, äpple och salt.
- Burgare: Stek laxburgarna i olja på båda sidor tills de får fin färg. Krydda ev med salt och peppar.
- Värm pitabröd. Lägg burgare, dressing och gurka i bröden.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration