Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 dl grovt rivet äpple
  • 1 tsk salt
  • 4 färdiga laxburgare
  • olja till stekning
  • salt och peppar
  • pitabröd

Gör så här:

  • Dillgurka: Skär gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel längs med. Blanda med vitvinsvinäger, strösocker och dill. Ställ åt sidan.
  • Dressing: Rör ihop crème fraiche, majonnäs, pepparrot, rödlök, äpple och salt.
  • Burgare: Stek laxburgarna i olja på båda sidor tills de får fin färg. Krydda ev med salt och peppar.
  • Värm pitabröd. Lägg burgare, dressing och gurka i bröden.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar