Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g fast potatis
- 1/2 msk olivolja
- salt och peppar
- 125 g färskost paprika & chili
- 2 msk mjölk
- 275 g råkostsallad
- 2 förp laxtärningar (à 300 g)
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 kruka koriander
- 2 msk riven ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 1/2 msk olja
- 4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
- 1/2 kruka krispsallad
- 4 tomater
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
- Potatis: Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda dem med olivolja, salt och peppar i en bunke. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta den mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Kål: Vispa färskosten med mjölken och blanda ner råkostsalladen.
- Burgare: Mixa fisken med salt och ägg. Hacka drygt hälften av koriandern (spara resten till garnering). Skala och riv ingefäran. Blanda färsen med koriander, ingefära och sambal oelek.
- Forma färsen till 4 stora burgare (för 4 port). Bryn dem i oljan i en stekpanna och lägg dem sedan bredvid potatisen mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Tillbehör: Värm bröden i ugn, stekpanna eller brödrost. Lägg ihop bröden med sallad, skivade tomater, burgare och kål. Garnera med koriander och servera med potatisen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration