Laxburgare med klyftpotatis och morots- och currysallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxtärningar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 900 g potatis
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 3 morötter
  • 2 dl färskost fruktigt curry
  • 1/2 gurka

Gör så här:

  • Tina laxtärningarna.
  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  • Klyftpotatis: Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan i en bunke. Salta och peppra. Häll över potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Morotssallad: Skala och riv morötterna och blanda med färskosten.
  • Skär gurkan i tärningar.
  • Laxburgare: Mixa laxen i en matberedare med salt och peppar. Forma till biffar och stek i resten av oljan ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera laxburgarna med klyftpotatis, gurka och morotssallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar