Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g laxtärningar
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 900 g potatis
- 2 msk olja
- salt och peppar
- 3 morötter
- 2 dl färskost fruktigt curry
- 1/2 gurka
Gör så här:
- Tina laxtärningarna.
- Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
- Klyftpotatis: Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan i en bunke. Salta och peppra. Häll över potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Morotssallad: Skala och riv morötterna och blanda med färskosten.
- Skär gurkan i tärningar.
- Laxburgare: Mixa laxen i en matberedare med salt och peppar. Forma till biffar och stek i resten av oljan ca 4 minuter på varje sida.
- Servera laxburgarna med klyftpotatis, gurka och morotssallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration