Laxburgare med dipp och crudité

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk senap
  • 500 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olja
  • 200 g snackmorot
  • 150 g sockerärtor

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär potatisen i klyftor och blanda den med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Dipp: Blanda crème fraiche, chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.
  • Laxburgare: Mixa laxen med salt och peppar i en matberedare till en grov massa. Vänd ner ägg och ströbröd och låt svälla ca 5 minuter.
  • Forma laxfärsen till burgare. Stek dem i oljan ca 3 minuter på varje sida och lägg in på potatisplåten ca 5 minuter.
  • Crudité: Servera burgarna med rostad potatis, dipp, morötter och sockerärtor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar