Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 msk chilisås
- 1 msk senap
- 500 g laxfilé
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 msk olja
- 200 g snackmorot
- 150 g sockerärtor
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär potatisen i klyftor och blanda den med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Dipp: Blanda crème fraiche, chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.
- Laxburgare: Mixa laxen med salt och peppar i en matberedare till en grov massa. Vänd ner ägg och ströbröd och låt svälla ca 5 minuter.
- Forma laxfärsen till burgare. Stek dem i oljan ca 3 minuter på varje sida och lägg in på potatisplåten ca 5 minuter.
- Crudité: Servera burgarna med rostad potatis, dipp, morötter och sockerärtor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration