Laxburgare i pitabröd med kikärtor och vitlöksdressing

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 2 tomater
  • 70 g orientalisk salladsmix
  • 2 dl crème fraiche med vitlök och örter
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 tsk matfett
  • 4 laxburgare (chili)
  • 4 pitabröd

Gör så här:

  • Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem. Skölj tomaterna och salladen. Tärna tomaterna och låt salladen rinna av.
  • Blanda kikärtor och tomattärningar med ört och vitlökscrème fraiche. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  • Hetta upp matfettet i en stekpanna på dryg medelvärme. Lägg i laxburgarna och sänkt till medelvärme. Stek dem ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Fyll pitabröden med kikärtssallad, sallad och laxburgare.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar