Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 burk kikärtor (à 400 g)
- 2 tomater
- 70 g orientalisk salladsmix
- 2 dl crème fraiche med vitlök och örter
- salt och peppar
- 1 citron
- 1 tsk matfett
- 4 laxburgare (chili)
- 4 pitabröd
Gör så här:
- Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem. Skölj tomaterna och salladen. Tärna tomaterna och låt salladen rinna av.
- Blanda kikärtor och tomattärningar med ört och vitlökscrème fraiche. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
- Hetta upp matfettet i en stekpanna på dryg medelvärme. Lägg i laxburgarna och sänkt till medelvärme. Stek dem ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Fyll pitabröden med kikärtssallad, sallad och laxburgare.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration