Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g laxfilé
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1/2 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 msk olja (till stekning)
- 900 g fast potatis
- 1 msk olja
- salt
- svartpeppar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 msk sweet chilisås
- 2 tomater
- 1/2 förp krispsallad
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär potatisen i klyftor och blanda den med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Sås: Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaka av med salt.
- Laxbiffar: Mixa laxen med salt och peppar i en matberedare till en grov massa. Tillsätt ströbröd och ägg och mixa tills färsen har blandads. Låt svälla i 5 minuter och forma laxfärsen till små biffar.
- Bryn biffarna i oljan i en stekpanna och stek dem klart mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Skär tomaterna i skivor.
- Servera biffarna med rostad potatis, sås, tomat och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration