Laxbiffar med klyftpotatis

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 tomater
  • 1/2 förp krispsallad

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär potatisen i klyftor och blanda den med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Sås: Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaka av med salt.
  • Laxbiffar: Mixa laxen med salt och peppar i en matberedare till en grov massa. Tillsätt ströbröd och ägg och mixa tills färsen har blandads. Låt svälla i 5 minuter och forma laxfärsen till små biffar.
  • Bryn biffarna i oljan i en stekpanna och stek dem klart mitt i ugnen ca 5 minuter.
  • Skär tomaterna i skivor.
  • Servera biffarna med rostad potatis, sås, tomat och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar