Laxbiffar med dillyoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Laxbiffar: Blanda ströbröd och ägg och låt stå en stund. Mixa laxen i matberedare med saltet (eller hacka fint med kniv) och blanda med äggblandningen.
  • Dillyoghurt: Hacka dillen fint och blanda med yoghurten och chilisåsen (spara lite av dillen till servering). Krydda med salt och peppar.
  • Till servering: Skär gurkan i tärningar eller skivor.
  • Laxbiffar: Forma 4 burgare (för 4 port) av laxfärsen och stek dem i oljan i en stekpanna ca 6 minuter vänd då och då.
  • Servera laxbiffarna med ris, gurka och sås. Toppa med några dillvippor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar