Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 dl ströbröd
- 1 ägg
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1/2 tsk salt
- 1 msk olja
- 20 g färsk dill
- 2 dl matyoghurt (10%)
- 2 msk chilisås
- salt
- peppar
- 1 gurka
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Laxbiffar: Blanda ströbröd och ägg och låt stå en stund. Mixa laxen i matberedare med saltet (eller hacka fint med kniv) och blanda med äggblandningen.
- Dillyoghurt: Hacka dillen fint och blanda med yoghurten och chilisåsen (spara lite av dillen till servering). Krydda med salt och peppar.
- Till servering: Skär gurkan i tärningar eller skivor.
- Laxbiffar: Forma 4 burgare (för 4 port) av laxfärsen och stek dem i oljan i en stekpanna ca 6 minuter vänd då och då.
- Servera laxbiffarna med ris, gurka och sås. Toppa med några dillvippor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration