Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 3 – 4 apelsiner
- 1 rödlök
- 1 – 1 1/2 dl stora svarta oliver
- ca 1 dl hackad bladpersilja eller färsk mynta
- 4 laxbiff
- 1/2 dl olivolja
- 2 – 2 1/2 msk pressad citron
- salt
- vitpeppar
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1 msk sesamfrön
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skär apelsinerna i skivor. Dela skivorna i halvmånar.
- Skala och skiva rödlöken och dela skivorna i ringar.
- Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Lägg apelsinskivorna på ett stort fat. Lägg rödlöksringarna ovanpå och lägg på oliverna.
- Strö över persilja eller mynta och häll på dressingen. Ställ salladen kallt.
- Rosta sesamfrön i torr panna och strö över salladen före servering.
- Tillaga laxbiffarna enligt anvisning på förpackningen och servera vid sidan om salladen och riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration