Laxbiff med citrussallad och oliver

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 3 – 4 apelsiner
  • 1 rödlök
  • 1 – 1 1/2 dl stora svarta oliver
  • ca 1 dl hackad bladpersilja eller färsk mynta
  • 4 laxbiff
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 – 2 1/2 msk pressad citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skär apelsinerna i skivor. Dela skivorna i halvmånar.
  • Skala och skiva rödlöken och dela skivorna i ringar.
  • Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  • Lägg apelsinskivorna på ett stort fat. Lägg rödlöksringarna ovanpå och lägg på oliverna.
  • Strö över persilja eller mynta och häll på dressingen. Ställ salladen kallt.
  • Rosta sesamfrön i torr panna och strö över salladen före servering.
  • Tillaga laxbiffarna enligt anvisning på förpackningen och servera vid sidan om salladen och riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar