Lax teriyaki med pak choi

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g pak choi
  • 1 lime
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 150 ml teriyakimarinad

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa, skölj och skiva pak choi tunt. Pressa över saft från limen och krydda med salt och peppar.
  • Skär bort skinnet på laxen och skär den i portionsbitar. Stek fisken i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C. Häll i teriyakimarinaden och låt sjuda någon minut.
  • Servera laxen med ris och pak choi.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar