Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 600 g laxfilé
- 4 port äggnudlar
- 150 g rättika
- 1 förp snackmorötter (à 150 g)
- 1 förp böngroddar (à 180 g)
- 150 ml teriyakisås
- 2 tsk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Hacka gräslöken.
- Skär bort skinnet på laxen och skär den i portionsbitar.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och strimla rättikan och skiva morötterna tunt. Lägg grönsakerna och böngroddarna i ett durkslag och häll av nudlarna över grönsakerna. Blanda nudlar och grönsaker med teriyakisåsen i kastrullen.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C, krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med teriyakinudlar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration