Lax teriyaki med morot och rättika

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 600 g laxfilé
  • 4 port äggnudlar
  • 150 g rättika
  • 1 förp snackmorötter (à 150 g)
  • 1 förp böngroddar (à 180 g)
  • 150 ml teriyakisås
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Hacka gräslöken.
  • Skär bort skinnet på laxen och skär den i portionsbitar.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och strimla rättikan och skiva morötterna tunt. Lägg grönsakerna och böngroddarna i ett durkslag och häll av nudlarna över grönsakerna. Blanda nudlar och grönsaker med teriyakisåsen i kastrullen.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C, krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med teriyakinudlar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar