Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gurka
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 lime
  • salt
  • peppar
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär gurkan i tärningar.
  • Ansa och strimla salladslöken. Blanda salladslöken med saft från limen och krydda med salt och peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar. Stek fisken i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen på den är 54°C. Krydda med tandoorikryddan.
  • Servera laxen med ris, gurka, salladslök och matyoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar