Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax (à 125 g)
- 4 port ris
- 1 zucchini
- 2 gula lökar
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1½ msk fond)
- 2 dl mild ajvar relish
- ca 2 1/2 dl vatten
Gör så här:
- Tina fisken om den är fryst.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Klappa fisken torr med hushållspapper. Ansa och tärna zucchini. Skala och skiva löken.
- Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn laxbitarna 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem på en tallrik.
- Fräs zucchinin och löken i resten av oljan ca 3 minuter. Smula över buljongtärningen, blanda i ajvar och vatten. Koka upp såsen under omrörning och lägg ner laxen. Sjud 3-5 minuter eller tills laxen är genomkokt.
- Servera med riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration