Lax- och zucchinipanna med ajvar

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 4 port ris
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1½ msk fond)
  • 2 dl mild ajvar relish
  • ca 2 1/2 dl vatten

Gör så här:

  • Tina fisken om den är fryst.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Klappa fisken torr med hushållspapper. Ansa och tärna zucchini. Skala och skiva löken.
  • Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn laxbitarna 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem på en tallrik.
  • Fräs zucchinin och löken i resten av oljan ca 3 minuter. Smula över buljongtärningen, blanda i ajvar och vatten. Koka upp såsen under omrörning och lägg ner laxen. Sjud 3-5 minuter eller tills laxen är genomkokt.
  • Servera med riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar